Miercuri, 1 februarie 2016, ora 12.00, a avut loc la biblioteca Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” lansarea revistei școlare Zări Alb Astre (anul VI, nr. 1, ISSN 1843-2043, ISSN-L 1843-2043), cu ocazia reîmprospătării colectivului redacțional. Revista a început în forță anul acesta, deschizându-și paginile în premieră într-un cadru asemănător unui cenaclu, cu momente de muzică live și poezie, interpreții și autorii numărându-se printre elevii liceului nostru. Între cei aproximativ 60 de participanți la eveniment a fost și domnul Adrian Nicolaescu, fost mircist căruia i s-a luat un interviu pentru acest număr și actual prefect de Constanța. Acesta a luat, la rândul lui, cuvântul, alături de membri ai redacției, de coordonatorul revistei prof. Amalia Roșioru și, în mod firesc, de dl. director Vasile Nicoară și dl. director adjunct Gheorghe Moraru și alți participanți.
                    Discuțiile au prilejuit evocarea trecutului revistei cu tradiție de un veac, care a fost pus în legătură, bineînțeles, cu istoria CNMB, realizându-se astfel o punte peste timp, între vremuri demult apuse și viitor.
                        Întâlnirea nu numai că a redovedit creativitatea și pasiunea pentru artă a elevilor mirciști, ci a și întărit statutul liceului de unitate de învățământ ce se ocupă cu instruirea elevilor pentru viață. Miercuri s-a pășit într-o lume guvernată de emoție și pasiune, sentimente definitorii pentru vârsta elevilor de liceu și (re)trăite atât de adulții, cât și de adolescenții prezenți. Revista școlii cristalizează aceste trăiri și poate fi privită ca un catalog de gânduri, opinii, interese, revolte, sensibilitate, uneori copilărie, alteori maturitate, și care se constituie din vocea noastră, a elevilor, pentru oricine este doritor să ne citească.
 
                                                                                                                                              Redacția Zări Alb Astre
 
                                                           
 
 

CATEDRE

Limbă & comunicare

 

Citește mai mult

CATEDRE

Matematică & Informatică

Citește mai mult

CATEDRE

Știinte  ale  naturii 

 

Citește mai mult

CATEDRE

Om & Societate     Educații & Tehnologii

Citește mai mult